ECAS

‘Brexit en Burgerrechten: Hoe moet het nu verder?’

20 Juni'17
- 09:00

Bijna een jaar na het referendum over EU-lidmaatschap in het VK, is het nog steeds niet duidelijk wat er zal gebeuren met de rechten van de naar schatting 3,2 miljoen Europeanen die in VK wonen en de 1,2 miljoen Britten die elders in Europa wonen. In haar brief, die Artikel 50 TEU teweegbracht op 29 maart, noemde Theresa May het belang van de burgers de voornaamste prioriteit in de onderhandelingen en riep ze op tot een snel akkoord  omtrent hun rechten. Burgerrechten waren ook de belangrijkste prioriteit in de richtlijnen van de Europese Raad voor Brexit-onderhandelingen op 29 april, en in de rode lijnen van het Europees parlement voor Brexit-onderhandelingen. Geen van de partijen heeft echter gepreciseerd wat dit zal betekenen of hoe dit in de praktijk zal gebeuren.

Het doel van deze rondetafel is het samenbrengen van volksvertegenwoordigers en beleidsmakers, die betrokken zullen zijn in de Brexit-onderhandelingen om deze kwesties op gelijke voet te bespreken. De volksvertegenwoordigers krijgen de kans om de voornaamste zorgen van de burgers te uiten en mogen daarbij een reactie van de beleidsmakers verwachten.

De specifieke doelen van de rondetafel zijn als volgt:
- De voornaamste zorgen van de burgers identificeren in de Brexit-onderhandelingen
- Mogelijke oplossingen zoeken om te verzekeren dat de burgerrechten gehandhaafd worden, welk akkoord er ook bereikt wordt tussen de EU en het VK.

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Engels

Coproductie