‘20:00 Broos/Gyselinck/Laheye’

7 Dec.'19
- 20:00

Maak kennis met dit fenomenale Belgische - Nederlandse jazztrio bestaande uit Lander Gyselinck op drums, Niels Broos aan de keys en Dries Laheye op bas. Het drietal heeft roots in de meest prominente jazzacts van dit ogenblik als STUFF. en BRZZVLL. Over berg en dal, landen deze blondgelokte geluidstovenaars samen neder in de diepe krochten van de beat en aldaar boetseren zij lucht en elektriciteit met het onvoorzien dansbare.

Met: Lander Gyselinck: drums (STUFF., beraadgeslagen, ...), Dries Laheye: bass (BRZZVLL, STUFF., Hoera, ...) en Niels Broos; keys (Jameszoo, Kytemann, ...)

Niels Broos en Jamie Peet zijn twee wonderkinderen uit Nederland. Niels begon op amper vierjarige leeftijd keyboard te spelen en Jamie zat als vijfjarige al achter de drums. Beiden hebben ze een unieke sound en stijl, waarbij ze eigentijdse jazz, hiphop en electro smeden tot een nieuw geheel. Hun muziek is volledig geïmproviseerd, met melodische en ritmische hooks en een originele, analoge benadering. Hun benadering doet denken aan het New Yorkse duo Taylor McFerrin en Marcus Gilmore. Maar Niels en Jamie zijn minder urban en bouwen haast eindeloos veel spanning op, die de luisteraar herinnert aan groepen als Aphex Twin, Squarepusher en het vroege werk van Autechre. Dit is de sound van de Nederlandse underground, de sound van vandaag.

Lander Gyselinck
slagwerk
Dries Laheye
basgitaar
Niels Broos
keys

Praktisch

Location

Terarken

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Samenwerking